Forum: Posebni forumi
New Zadnje teme
Tema: SOC RAZ II, srečanje 2.11.2023

Na primeru podatkov ISSP 200 si bomo skupaj ogledali enostaven raziskovalni problem (hipoteza o povezanosti dveh sremenljivk) in poskušali poiskati smiselni analitski postopek za preizkus hpoteze.

Razmislite o vaših temah in poskušajte nakzati možne postopke za analizo podatkov, ki bodo v skladu tako z vašimi hipotezami kot s tipom podatkov (nominalni ali intervalni).

Tukaj objavite svoje zamisli.

- Laura Levec, Klara Žerak, Zoja Krenker 


Priloge

Tina Okorn, Noemi Vinčec, Eva Sorčan


Priloge

Črt Pavlin, Eneja Ugrin


Priloge

Anja Jan, Alja Poldan


Priloge

Nika Sara Pavlin, Pia Tozan

Stopnja zaupanja v institucije in vpliv na odnos do okolja. Višje kot je stopnja zaupanja, višja bo pripravljenost za delovanje v prid okolja. Pod odnos do okolja spada ločevanje odpadkov, pripravljenost odpovedati se določenim stvarem v prid okolja.

Lahko bi uporabili kontingenčne tabele za spol in ugotovili ali je statističo povezan z izobrazbo in ali je povezan z zaupanjem v institucije. Prav tako bi lahko dohodek rekodirali v razrede in preizkušali povezanost s stopnjo zaupanja.

Za kontrolno spremeljivko bi uporabii spol, izobrazbo, izobrazbo bi rekodirali v razrede, da bi lažje opazili povezavo med odnosom do okolja in izobrazbo. Vključili bi tudi postmoderne vrednote, morda bi dodali tudi kraj bivanja, če živijo v mestu ali v ruralnem okolju. To spremenljivko bi lahko dali tudi v linearno regresijo, če za mesto postavimo vrednost 1, za ostalo pa vrednost 0. 

- Žiga Lonec


Priloge

Nastavitve foruma